Acasă Politic Suedia, deschisă de a oferi sprijin în parcursul european al R. Moldova

Suedia, deschisă de a oferi sprijin în parcursul european al R. Moldova

0

Ambasadoarea Regatului Suediei la Chişinău, Katarina Fried, care se află la început de misiune diplomatică, a reiterat deschiderea ţării sale de a oferi tot sprijinul în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova şi de avansare în procesul de implementare a reformelor de dezvoltare a ţării moldoveneşti. Potrivit serviciului de presă al Legislativului, despre aceasta diplomatul a declarat în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, unde s-au abordat perspectivele de cooperare moldo-suedeză la nivel bilateral.

Grosu a mulţumit Guvernului Suediei pentru asistenţa constantă acordată RM în mai multe domenii, inclusiv în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19.

Potrivit lui, în ultimele două decenii, Suedia a fost un partener dedicat agendei de dezvoltare şi reformă a Moldovei, în special în transformarea digitală, egalitate de gen, incluziune.

„Apreciem înalt relaţia de parteneriat stabilită între Moldova şi Suedia, statul nostru beneficiind de suport continuu atât pe dimensiunea implementării reformelor sectoriale, integrarea în UE, cât şi prin intermediul programelor de asistenţă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Ne dorim în continuare ca aceste proiecte să fie resimţite de toţi cetăţenii noştri”, a spus Grosu.

În context, preşedintele Parlamentului şi-a exprimat încrederea că parteneriatul dintre cele două ţări va continua şi pe durata mandatului noului ambasador suedez la Chişinău, subliniind, astfel, importanţa asistenţei şi a expertizei în domeniile prioritare.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE.

Potrivit şefului Legislativului, autorităţile de la Chişinău „vor depune eforturile necesare în promovarea unei politici bazate pe un dialog strategic, paşnic, iar unicii beneficiari vor fi cetăţenii de pe ambele maluri ale râului Nistru”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.