Acasă Extern Suedia anunță că va trimite arme și alte ajutoare în Ucraina

Suedia anunță că va trimite arme și alte ajutoare în Ucraina

0

Suedia a anunțat că va trimite Ucrainei echipamente militare și alte ajutoare, relatează BBC. Anunțând această mișcare, prim-ministrul Magdalena Andersson a spus că va fi prima dată când Suedia trimite arme într-o țară aflată în conflict, de la invazia sovietică a Finlandei în 1939.

Ea a spus că transporturile vor include 5.000 de lansatoare antitanc de unică folosință, 5.000 de piese de armătură și 5.000 de căști, precum și 135.000 de pachete de rație.

„Concluzia mea este acum că securitatea noastră este cel mai bine deservită de noi, sprijinind capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva Rusiei”, a spus Andersson.

Decizia vine după ce Uniunea Europeană a anunțat că va cumpăra arme și le va livra Ucrainei, pentru prima dată în istorie când face asemena pas.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.