Acasă Alegeri 2020 SUA o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidenţiale

SUA o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidenţiale

0

Statele Unite ale Americii (SUA) au transmis, luni, un mesaj de felicitare noului preşedinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, informează Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ambasada SUA în Republica Moldova arată că americanii au sprijinit „poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară”.

„Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie preşedinte al Republicii Moldova. Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face faţă continuei pandemii de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituţiile democratice şi pentru a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, se arată în mesajul ambasadei SUA.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,72% din voturi, faţă de 42,28% obţinute de socialistul Igor Dodon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.