Acasă Extern SUA: Militarul suspectat că a dezvăluit documente secrete a fost identificat

SUA: Militarul suspectat că a dezvăluit documente secrete a fost identificat

0

Militarul american suspectat că a publicat pe un grup de socializare online documente clasificate a fost identificat şi va fi arestat.

Jack T., membru al Gărzii Naţionale din Statele Unite, este din statul Massachusetts şi urmează să fie arestat joi, au declarat oficiali militari, sub protecţia anonimatului.

Bărbatul este suspectat că a difuzat documente ale Pentagonului pe un grup online în care erau înregistrate aproximativ 20-30 de persoane.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, s-a declarat preocupat de cazul publicării în mod neautorizat a documentelor clasificate atribuite serviciilor americane, subliniind că investigaţia este în curs şi că nu există niciun risc imediat.

„Sunt preocupat de aceste scurgeri de informaţii. Sunt preocupat că s-a întâmplat aşa ceva, dar nu există nimic despre care să ştiu că ar genera consecinţe imediate”, a afirmat Biden, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Dublin cu preşedintele Irlandei, Michael Higgins.

Întrebat despre sursa care a dezvăluit informaţiile clasificate, Biden a precizat că ancheta este în curs. „După cum ştiţi, este în curs o amplă investigaţie, a comunităţii serviciilor de informaţii şi a Departamentului Justiţiei. Se apropie, dar nu am un răspuns pentru dumneavoastră”, a subliniat preşedintele SUA.

Anterior, surse citate de cotidianul The Washington Post au afirmat că documentele clasificate au fost postate pe un grup online de un angajat al unei baze militare americane.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.