Acasă Extern SUA mai aplică o sancțiune asupra Rusiei: Lovitură uriașă pentru Putin

SUA mai aplică o sancțiune asupra Rusiei: Lovitură uriașă pentru Putin

0

Statele Unite sunt decise să ia toate măsurile pentru a împiedica Rusia să beneficieze de pe urma deținerilor sale de Drepturi Speciale de Tragere (DST), moneda de rezervă creată de Fondul Monetar Internațional. Despre aceasta a declarat un oficial al Trezoreriei americane pentru Reuters.

Anul trecut, Rusia a primit 17 miliarde de dolari în noile Drepturi Speciale de Tragere, dar pentru a-i cheltui Moscova trebuie să găsească o ţară partener dispusă să schimbe DST pentru alte valute, sub forma unui credit purtător de dobândă fixă.

Statele Unite şi aliaţii săi nu vor întreprinde astfel de schimburi, a dat asigurări oficialul.

„SUA îşi iau angajamentul să adopte toate măsurile pentru a împiedica Rusia să beneficieze de pe urma deţinerilor sale de Drepturi Speciale de Tragere. Ca rezultat al sancţiunilor impuse de SUA şi partenerii noştri, regimul rus se confruntă cu obstacole semnificative, chiar insurmontabile, în utilizarea DST”, a declarat oficialul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.