Acasă Extern SUA cer Coreei de Nord să pună capăt testelor balistice „îngrijorătoare și...

SUA cer Coreei de Nord să pună capăt testelor balistice „îngrijorătoare și contraproductive”

128
0
ads

SUA au îndemnat Coreea de Nord să pună capăt testelor de rachetă „contraproductive” și și-au exprimat speranţa că Phenianul va răspunde apelului la dialog lansat de Washington.

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică de pe un submarin, determinând Consiliului de Securitate al ONU să se reunească în regim de urgenţă.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, s-a întâlnit cu omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk, după o întrevedere cu omologul lor nipon, la Washington.

El a calificat lansarea de marţi drept „provocare” şi a îndemnat Phenianul să înceteze testele sale de rachetă „îngrijorătoare şi contraproductive”

„Sperăm că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va răspunde pozitiv la eforturile noastre de sensibilizare”, a spus Kim în faţa jurnaliştilor la Seul.

Lansarea de marţi este cea mai recentă dintr-o serie de teste balistice efectuate recent de Coreea de Nord. Phenianul a efectuat recent mai multe teste, inclusiv cu o rachetă cu rază lungă de acţiune, o armă trasă dintr-un tren şi o rachetă prezentată ca hipersonică de către Coreea de Nord, provocând îngrijorare în rândul multor naţiuni.

La începutul lunii, liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat SUA pentru sancţiuni, respingând afirmaţiile Washingtonului conform cărora SUA nu au intenţii ostile.

Kim Jong Un s-a întâlnit de trei ori cu fostul preşedinte al SUA Donald Trump, dar discuţiile au intrat într-un punct mort după al doilea summit din 2019, din cauza lipsei unui acord cu privire la relaxarea sancţiunilor internaţionale şi concesiilor pe care Phenianul era pregătit să le facă în schimb.

Preşedintele Joe Biden a promis că va continua să exploreze calea diplomatică, însă cu o abordare mai discretă, prin căutarea de domenii unde sunt posibile progrese.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here