Acasă Politic Sturza, către Chicu: ”Nu aruncați cu pietre în cei ce ară. Muncesc...

Sturza, către Chicu: ”Nu aruncați cu pietre în cei ce ară. Muncesc și ei pentru o pâine pe care o împart cu noi”

0

Fostul premier Ion Sturza a reacționat și el la declarațiile scandaloase ale ex-priministrului Ion Chicu în adresa lui Alexandru Slusari. Asfel, prin intermediul unei postăr pe pagina sa de facebook, Sturza a ținut să-i arate din deget lui Chicu, subliniind faptul ca să ”nu aruncați cu pietre în cei „ce ară”! Nu sunt ei chiaburii modernității. Muncesc și ei pentru o pâine pe care o împart cu noi. ”

”Tractoristul Ion,
Prima mea profesie este tractorist-mașinist, clasa a treia. Am învățat-o în școala din satul natal, Pârjolteni. Fapt cu care mă mândresc!
Limba predării era „moldoveneasca” – „tormoz”, „sțeplenie”, „fară” și mult lexic nenormativ. Cu un „vașu m…ti” schimbam roata din mers. Satisfacția supremă a venit când am putut să cultiv un rând de păpușoi fără să-i retez de la rădăcină. Clas! Aceste deprinderi timpurii m-au ajutat să țin bine „volanul” de la tanc până la vehiculul vieții mele. 
Nu știu cum la voi în sat, dar la Pârjolteni să fii tractorist era o onoare, un fel de bonitate. Mirosul de „solidol” și „solearkă” mi-a rămas impregnat pe toată viața. Vă asigur, nu pute!
Astăzi, tractorul nu mai e tractor, ci o corabie „cosmică” cu autopilot și GPS. Nu sunt convins că aș putea astăzi să obțin un permis de tractorist. E nevoie de multă carte și dibăcie.
Așa că nu aruncați cu pietre în cei „ce ară”! Nu sunt ei chiaburii modernității. Muncesc și ei pentru o pâine pe care o împart cu noi. 
Asta, așa, de la macrofinanțist la macrofinanțist”, a scris Sturza pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că schimbul de replici a început după ce Slusari a anunțat că „în primele 6 zile ale anului 2021, Ministerul Finanțelor deja a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei. Pentru comparație, în perioada similară a anului trecut, suma împrumutului era de 83,5 milioane lei sau aproape de 9 ori mai mică”.

Ion Chicu a criticat declaraţiile vicepreşedintelui Parlamentului Alexandru Slusari privind plasarea titlurilor de stat (TS) de către Ministerul Finanţelor, iar celălalt la rândul său a scris pe Facebook că criticile acestuia au jignit mii de fermieri din zonele rurale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.