Acasă Extern Studiu: Vaccinul Pfizer poate afecta negativ corneea ochiului

Studiu: Vaccinul Pfizer poate afecta negativ corneea ochiului

0
Un nou studiu a constatat că vaccinul COVID-19 al companiei Pfizer poate afecta negativ sănătatea ochilor umani. Oamenii de știință au studiat efectul vaccinului asupra corneei ochiului, partea frontală și transparentă a ochiului care lasă să treacă lumina.

Studiu: Vaccinul Pfizer poate afecta negativ corneea ochiului.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Ophthalmic Epidemiology, care este dedicată cercetărilor în domeniul epidemiologiei sănătății ochilor și vederii, transmite focus.ua.

„În acest studiu au fost examinați 128 de ochi de la 64 de pacienți. Intervalul dintre examinările de dinainte și de după vaccinare a fost de aproape două luni și jumătate”, scriu autorii studiului.

Starea vederii pacienților a fost evaluată cu ajutorul unui topograf cornean, care este folosit pentru a crea o hartă a suprafeței corneei. De asemenea, cercetătorii au folosit microscopia speculară.

„Tuturor pacienților li s-a efectuat un examen oftalmologic detaliat, care a inclus evaluarea acuității vizuale maxime corectate, măsurarea presiunii intraoculare (PIO), evaluarea segmentului anterior al ochiului cu ajutorul biomicroscopiei și examinarea fundului de ochi cu pupilă dilatată”, se arată în studiu.

Rezultatele studiului efectuat au arătat o îngroșare semnificativă a părții centrale a corneei după vaccinare, în comparație cu starea de dinaintea administrării vaccinului împotriva coronavirusului.

„Modificările endoteliului corneean au loc pe termen scurt după două doze ale vaccinului cu ARNm Pfizer-BioNTech (BNT162b2) împotriva COVID-19”, subliniază autorii studiului.

Prin urmare, vaccinul poate prezenta un risc doar pentru persoanele care au un număr scăzut de celule endoteliale – stratul de celule care căptușește partea din spate a corneei și care îi menține transparența prin reglarea cantității de lichid intraocular. Sau pentru pacienții care au suferit recent un transplant de cornee.

De subliniat că, în cazul persoanelor fără probleme de vedere, astfel de modificări temporare ale corneei nu vor fi resimțite.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.