Acasă Alegeri 2020 STOP VOT ÎN R. MOLDOVA // Câți moldoveni au votat până la...

STOP VOT ÎN R. MOLDOVA // Câți moldoveni au votat până la ora 21:00

0

Secțiile de votare din Republica Moldova și-au închis ușile la ora 21:00. Între timp, moldovenii au fost peste nivelul de prezență la urne comparativ cu primul tur. Potrivit datelor oficiale, până la ora 21:00, s-au prezentat la vot 52,58% dintre alegători (1.637.735), transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

Cei mai activi, la fel ca în turul I, au fost alegătorii vârstnici (56-70 de ani), iar cei mai pasivi au fost tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. 

Totodată, datele arată că în turul II alegătorii au fost mai activi ca în turul I, fiind chiar mai activi decât în turul I la prezidențialele din 2016 și aproape la fel de activi ca în turul II atunci.

Menționăm că în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale diaspora a fost stabilit un nou record de participare la vot.

Acum patru ani, prezența la vot în primul tur al prezidențialelor a fost de 50,95%, iar în turul al doilea de 53,45%.

Amentim că, în turul II de scrutin, alegerile se vor declara valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

În cazul în care ambii candidați obțin același număr de voturi, se consideră ales candidatul care a întrunit mai multe voturi în primul tur de scrutin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.