Acasă Politic Stoltenberg: Dacă Putin va face în NATO ce a făcut Moldovei, ne...

Stoltenberg: Dacă Putin va face în NATO ce a făcut Moldovei, ne implicăm

0

Dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se gândește să facă unei țări NATO ceea ce a făcut în Georgia, Republica Moldova sau Ucraina, toate forțele Alianței se vor implica.

Despre aceasta a atenționat joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă organizată în țara sa natală, Norvegia.

Stoltenberg a menționat în discursul său că războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar Rusia nu trebuie lăsată să învingă.

Pentru a împiedica Moscova să câștige războiul din Ucraina, NATO și țările sale membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte asistențe pentru o lungă perioadă de timp, a spus șeful NATO.

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească. (…) Ceea ce se întâmplă în Ucraina este teribil, dar ar fi mult mai rău dacă ar exista un război între Rusia și NATO”, a spus el.

Descriind ceea ce Moscova numește o „operație militară specială” ca un atac asupra ordinii mondiale actuale, Stoltenberg a spus că alianța trebuie să împiedice răspândirea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, a apreciat Secretarul General al NATO.

„Dacă președintele (Vladimir) Putin se gândește să facă ceva similar unei țări NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus el.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.