Acasă Justiţie Stoianoglo a primit calificativul nesatisfăcător și doar 2 puncte

Stoianoglo a primit calificativul nesatisfăcător și doar 2 puncte

1

Evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a ajuns la final. Consiliul Superior al Procurorilor a decis în luna noiembrie, anul trecut să inițieze procedura de evaluare, la solicitarea președintei țării, Maia Sandu, și a instituit atunci o comisie specială care să facă acest lucru. În această perioadă, activitatea comisiei s-a împotmolit de mai multe ori, iar procedura a fost practic blocată.

La începutul acestei luni, Comisia s-a expus într-un final și i-a oferit șefului suspendat al Procuraturii Generale calificativul nesatisfăcător și doar 2,19 puncte.

Activitatea lui Alexandru Stoianoglo în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2021 a fost evaluată în baza mai multor criterii. Procurorul general suspendat a primit calificative la capitolul eficiență, integritate, comunicare internă și externă, dar și pentru managementul resurselor umane.

Potrivit concluziilor membrilor Comisiei, deciziile adoptate de către Stoianoglo privind rotația procurorilor din procuraturile teritoriale, cărora le-a cerut să plece din sistem și inițierea procedurilor disciplinare în privința unor procurori sau angajați care nu au cedat presiunilor, arată un managemt defectuos al resurselor umane.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.