Acasă Politic Steinmeier, președintele Germaniei: ”Am adus cu mine un mic pachet de circa...

Steinmeier, președintele Germaniei: ”Am adus cu mine un mic pachet de circa 10 milioane de euro”

0

Germania va oferi Republicii Moldova un sprijin financiar de 10 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, în cadrul vizitei sale în R. Moldova de astăzi.

„Am adus cu mine un mic pachet în valoare de circa 10 milioane de euro prin care vom pune la dispoziție și expertiză, pentru că știm că atunci când este vorba despre dezvoltarea reformelor din sectorului public este nevoie de expertiză, la fel ca și asigurarea securității energetice, a sistemului de sănătate, a cooperărilor la nivel regional”, a declarat liderul de la Berlin, transmite SafeNews.md.

Președintele Germaniei a mai spus și că în cadrul întrevederii sale cu președinta R. Moldova au fost discutate și probleme de stabilitate regională.

”UE are nevoie de o vecinătate estică stabilă și prosperă, iar reformele din R.Moldova sunt exemplul cel mai curajos din întreaga regiune. Suntem convinși că succesul schimbărilor democratice și sociale din țara dumneavoastră se vor propaga și în afara granițelor țării. 
Suntem convinși că Republica Moldova se află pe calea cea bună. Reformele politice, combaterea corupției, o administrație funcțională sunt pilonii de bază pentru o societate care aspiră să ofere cetățenilor săi posibilități personale de dezvoltare și o viață decentă. 
Ele reprezintă și baza unei apropieri graduale de UE”, a spus Președintele Republicii Federale Germania, potrivit site-ului președinției Moldovei.

Președinta Maia Sandu a declarat că R. Moldova este recunoscătoare pentru interesul arătat de Germania, iar Frank-Walter Steinmeier a adăugat că Germania este dispusă să investească în Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.