Acasă Economic Statul va aloca 26 de milioane de lei pentru proiecte în agricultură

Statul va aloca 26 de milioane de lei pentru proiecte în agricultură

0

Statul va aloca aproximativ 26 de milioane de lei din Fondul Naţional pentru Dezvoltarea Agriculturii şi Mediului (FNDAM) pentru implementarea proiectelor start-up pentru tinerii şi femeile care doresc să dezvolte afaceri în agricultură. Decizia a fost luată în urma rezultatelor următorului concurs de proiecte.

Astfel, pentru implementarea proiectelor de start-up, care prevăd o investiţie totală de aproape 40 de milioane de lei şi crearea a peste 80 de noi locuri de muncă, vor primi subvenţii în avans 45 de antreprenori.

Pentru femei vor fi lansate 24 de proiecte şi 21 de tineri fermieri. Printre proiectele câştigătoare se numără crearea / modernizarea plantaţiilor perene, în urma căreia vor fi plantate 32,7 hectare de pruni, vişini, cireşi, piersici, livezi de meri, 79,2 hectare de plantaţii de nuci, 6,8 hectare de viţă de vie, 5,9 hectare de livănţică, 3,8 hectare de muri, zmeuri şi coacăzi. 

Totodată, vor fi oferite subvenţii pentru proiectele din sectorul zootehnic şi apicultură.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.