Acasă Istorii din spatele culisei Stati, detalii despre întâlnirile dintre Chirică, Damir și avocatul său: Glorinal este...

Stati, detalii despre întâlnirile dintre Chirică, Damir și avocatul său: Glorinal este supusă unui atac raider

0

Compania Glorinal este supusă unui atac raider iar autorii schemei ar fi judecători, avocați, procurori dar și renumitul Dorin Damir. Dezvăluirile au fost făcute de Sorin Stati ex-șeful Moldatsa în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la JurnalTV.

Stati a declarat că fondatorul Glorinal, Vasile Chirică, a participat la 3 întrevederi unde au fost prezenți, foștii parteneri de afaceri – frații Nemțeanu, Dorin Damir dar și avocatul acestuia Iurie Tabarcea

La prima întâlnire, frații nemțeanu i-au spus lui Chirică că au înaintat în judecată o cerere de insolvabilitate a companiei Glorinal pentru că aceștia nu au primit de la această firmă 1 200 000 euro în schimbul unor spații comerciale de 3000 de metri patrați din centrul Chișinăului. În urma discuțiilor la care a participat și Damir s-a aajuns la o înțelegere.

„Frații Nemțeanu au negociat că Vasile Chirică va returna 1 100 000 de euro și nu 885 000 euro inițiali și că va atrage un investitor iar cererea de insolvabilitate va fi respinsă în instanță. la întâlnire era și Damir. De unde putea acesta să asigure acest lucru în instanță, lucru care s-a întâmplat ulterior”, a declarat Stati. 

La cea de-a doua întâlnire situația s-a schimbat brusc și atât frații Nemțeanu, avocatul Tabarcea cât și Damir ar fi rămas pe poziția inițială, adică atacă în instanță Glorinal și cer minsolvabilitatea companiei. 

„A avut loc a doua întâlnire la care atât Tabarcea și Damir i-au dat de înțeles companiei X-factor că trebuie să plece. Ulterior ce se întâmplă, se mai depune o cerere de chemare în judecată și a doua cerere de insolvabilitate a fost acceptată. Nu știu de ce a participat Damir la aceste întâlniri și nu știu de ce Damir a decis la aceste întâlniri ce trebuie să se facă în situația dată. Ulterior sechestrele executorilor judecătorești au fost puse la cale de Damir”, a adăugat Stati. 

Ex-șeful Moldatsa a adăugat că el împreună cu Vasile Chirică au mers vineri seara am mers la o emisiune TV iar după aceasta cei doi au decis că luni, fondatorul Glorinal urma să vină cu mai multe probe: „însă luni dimineață a fost reținut”.

În aceeași emisiune, Stati a adăugat că la procuratură există un dosar unde sunt vizați angajații de la Argus care au intrat în biroul lui Chirică, au copiat informația de pe calculatorul lui dar și au plasat microfoane și camere ascunse.

Amintim că opt persoane, actuali și foști angajați ai Companiei Glorinal, au fost reținute la începutul lunii într-un dosar inițiat de procurori pe escrocherie. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.