Acasă Politic Start vaccinării la Tiraspol de 3 zile: Zero informații despre proces

Start vaccinării la Tiraspol de 3 zile: Zero informații despre proces

0

Regimul separatist de la Tiraspol ține în ascuns startul campaniei de vaccinare din regiunea transnistreană. La trei zile de la începerea acesteia, oamenii din regiune nu au primit nicio informație despre modul în care are loc imunizarea medicilor.

Procesul de vaccinare în stânga Nistrului ar fi început vineri, 12 martie, iar ultimele informații despre vaccinare au fost publicate de așa-numitul minister al Sănătății din regiune, pe 11 martie,  despre instruirea personalului medical de la Centrul Republican pentru Igienă și Epidemiologie privind aspectele vaccinării, transmite SafeNews.md cu referire la zonadesecuritate.md.

La momentul publicării acestui articol, presa din regiune, la fel, nu a publicat nicio știre sau reportaj la acest subiect. Nu este cunoscut în ce condiții are loc vaccinarea, cum se simt medicii, dacă au fost sau nu reacții adverse și care este numărul persoanelor deja imunizate. 

Din informațiile apărute în spațiul public, anterior, vaccinarea ar fi trebuit să înceapă cu angajații spitalelor cu profil COVID, unitățile de reanimare și terapie intensivă, precum și lucrătorii medicali ai ambulatoriilor. Serul trebuia să ajungă mai întâii în orașul Tiraspol și Bender/Tighina, dar informații care ar confirma acest fapt în spațiul public nu au apărut. 

Pe malul drept startul campaniei a fost transmis în regim live, iar primul medic imunizat a oferit un interviu imediat după administrarea primei doze. La fel este cunoscut câte persoane sunt deja vaccinate și care au fost reacțiile adverse. Procesul de vaccinare în întreaga lume are loc în mod transparent cu publicarea constantă a informațiilor despre proces, pentru a încuraja acceptarea vaccinului. 

Locuitorii regiunii transnistrene, la fel ca cei de pe malul drept vor fi vaccinați cu  medicamentului „AstraZeneca”, donat de România. Cele 1810 de doze de vaccin au fost transmise pe 5 martie de Chișinău la Tiraspol. 

În plus față de dozele deja livrate, în regiune vor mai fi transmise alte 600 de doze de vaccin prin intermediul mecanismului COVAX. Originea ambelor preparate este ascunsă, în continuare, atât de așa-numitele autorități cât și de presa din regiune.

zonadesecuritate.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.