Acasă Social Stare de urgență în energetică: IGSU a activat Centrul de Dirijare în...

Stare de urgență în energetică: IGSU a activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale

111
0
ads

IGSU a activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale, în contextul instituirii stării de urgență în energetică. Centrul și-a început activitatea din 23 octombrie 2021, ora 08:00, și va funcționa în regim de „cod portocaliu”, fapt ce presupune încadrarea atât cu personalul IGSU cu activitate 24/24, cât și participarea reprezentanților din alte ministere. Centrul este condus de Secretarul de Stat al MAI, Alexandru Oprea.

În activitatea Centrului au fost antrenate mai multe instituții. Printre acestea –  Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Apărării, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Mediului, Serviciul de Informații și Securitate și mai multe subdiviziuni ale MAI.

Centrul de Dirijare își va desfășura activitatea în incinta Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Sediul este amenajat corespunzător necesităților, este securizat din punctul de vedere energetic și permite funcționarea neîntreruptă în regim de 24/24. Centrul vine să completeze activitatea ministerelor care sunt implicate într-un exercițiu de elaborare a planurilor de funcționare a domeniilor gestionate în condițiile situației excepționale – situație de alertă pe piața gazelor naturale și va asista Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova în gestionarea situației.

În baza Deciziei Comisiei, începând tot de astăzi, 23 octombrie, la nivelul raioanelor, municipiilor și UTA Găgăuzia au fost activate Punctele Teritoriale de Dirijare în Situații Excepționale. În acest fel este asigurată o monitorizare continuă și calitativă a situației din teritoriu și asigurat un flux informațional neîntrerupt.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here