Acasă Investigații Ștampila unei firme offshore, găsită la PLDM: Explicația lui Vlad Filat

Ștampila unei firme offshore, găsită la PLDM: Explicația lui Vlad Filat

0

Ștampila unei firme din Gibraltar, găsită de procurorii anticorupție la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), îl conectează pe fostul premier Vladimir Filat de o societate offshore. Worldway Limited se numește compania și este unul dintre cei mai longevivi acționari ai Institutului de Proiectări Tehnologice (IPTEH) SA, transmite SafeNews.md cu referire la Rise.md.

„Mi-a fost lăsată în sertarul biroului, pentru a o transmite familiei”, spune Filat, condamnat pentru corupție și trafic de influență. Fostul lider PLDM afirmă că ștampila i-ar fi fost transmisă „cu un anumit scop”.

Documentele din #PandoraPapers scot la iveală cine era beneficiarul în acte al misterioasei companii, când a fost fondată și cine a reprezentat-o în cadrul Consiliului de administrație al IPTEH, societate care are în proprietate una dintre cele mai mari clădiri de oficii din centrul Chișinăului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.