Acasă Justiţie Stamate, despre Stoianoglo: E nedorința lui de a se prezenta la CSS

Stamate, despre Stoianoglo: E nedorința lui de a se prezenta la CSS

0

Președinta Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, consideră că intenția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere Curții Constituționale să-l lipsească de calitatea de membru al Consiliului Suprem de Securitate, nu este decât o metodă de a evita întrebările incomode parvenite din partea conducerii țării.

„Adresarea procurorului general la Curtea Constituțională nu este decât nedorința lui de a se prezenta la CSS și de a răspunde la întrebări incomode. Așa cum a fost și cazul ședinței din 10 august, când dlui nu a fost prezent fizic”, a declarat Olesea Stamate în cadrul unei emisiuni, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Amintim, că săptămâna trecută Alexandr Stoianoglo i-a cerut Curții Constituționale să-l lipsească de capacitatea sa de membru al Consiliului Suprem de Securitate, motivând că la ultima ședință din 10 august Procuratura ar fi fost supusă unor ingerințe din partea șefei statului în activitatea sa de anchetare penală. 

Însă, judecătorii de la Curtea Constituțională au respins cererea procurorului general, menționând că funcția de membru al CSS este inclusă din 2016 pentru procurorul general, iar în privința ingerinței în activitatea procurorilor, Curtea nu este competentă să ia decizii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.