Acasă Istorii din spatele culisei Spectacol ieftin pe vieți umane. Cât a durat izolarea Procuraturii Anticorupție și...

Spectacol ieftin pe vieți umane. Cât a durat izolarea Procuraturii Anticorupție și de ce CNA continuă să lucreze de la distanță

0

La o săptămână după ce Procuratura Generală a anunțat că sediul central al PA va activa în regim special, angajații Procuraturii Anticorupție au revenit la muncă. Teama de un nou focar însă nu ar fi dispărut, așa cum potrivit unor surse din interiorul procuraturii nu toți angajații au fost supuși testului de depistare a virusului Covid-19.

” Ne-au spus să facem cu toții testul. Dar așa cum efectuarea nu a fost obligatorie, din câte cunosc nu toții colegii au mers la laborator. Am revenit cu toți la muncă, însă frica de un nou focar și o potențială infectare așa și nu a dispărut” a declarat pentru SafeNews.md surse din interiorul PA, care au solicitat păstrarea anonimatului.

Mai mult decât atât, sursa noastră a ținut să specifice că conducerea instituției ține ”în mare secret” nurmărul celor infectați.

O dată cu mediatizarea cazului, conducerea noastră a decis ca numărul persoanelor infectate cu noul virus să fie o adevărată ”taină”. Nu cunoaștem care este numărul real al colegilor infectați, a declarat sursa.

Deși au revenit la muncă, angajații PA susțin că muncesc cu frica în sân și asta pentru că se tem de izbucnirea unui nou focar.

Am revenit de luni, așa cum a fost indicat în ordinul Procurorului General. Acest lucru însă nu ne face să ne simțim în siguranță. Toate aceste tăinuiri ne sperie și mai mult, să nu uităm totuși că majoritatea dintre noi avem familii, copiii.

Angajații se arată indignați de deciziile luate de conducere. Ei spun că nu își pot explica de ce a fost necesară doar o singură spătămână ca să creadă că au scapat de acest virus.

Din câte cunoaștem, simptomele infectării cu noul coronavirus pot apărea și după 14 zile, atunci ne întrebăm: în cazul nostru sunt suficiente aceste 5 zile? Nu ne plângem că venim la muncă și nici nu încercăm să scăpăm de ea, asta ne este misiunea, dar totuși în joc sunt viețile noastre și ale familiilor noastre. Unde mai pui că în cazul angajaților CNA, cu care împărțim sediul de muncă, situația este cu totul alta. Ei continuă să lucreze de la distanță și asta nu-i împiedică să își facă meseria, a punctat sursa noastră.

Potrivit sursei noastre și câțiva angajați ai Centrului Național Anticorupție au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Portalul SafeNews.md a încecat să i-a legătura cu conducerea instituției, pentru a comenta ”neliniștea” angajaților, însă nu a răspuns apelurilor telefonice. Nici purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale nu a fost de găsit.

Amintim că vineri, 29 mai, unul dintre adjuncții instituției a anunțat conducerea că a fost confirmat cu noul virus, iar un ofițer delegat la PA din cadrul SPIA era în așteptarea rezultatelor testului. Deși era clar că angajații infectați au intrat în contact cu colegii din cadrul procuraturii, conducerea instituției nu a luat măsurile de protecție necesare. Ulterior alți 4 angajați au fost confirmați cu noul Coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.