Acasă Social Spălări de bani în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale? Cum își propun...

Spălări de bani în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale? Cum își propun AMDM și SPCSB să lupte cu acest fenomen

0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, au semnat astăzi, 15 septembrie, un Acord de Cooperare privind combaterea spălării banilor în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale.

Obiectivul acestui acord este de a asigura transparența procesului de formare a prețurilor la medicamente și dispozitive medicale, precum și garantarea accesibilității acestor produse pentru cetățenii Republicii Moldova. În scopul realizării obiectivului propus, instituțiile semnatare vor stabili mecanismele de cooperare și vor asigura schimbul de informații necesare pentru protejarea sistemului financiar al Republicii Moldova de riscurile spălării banilor, precum și asigurării unor investigații financiare aferente tranzacțiilor și activităților suspecte, identificate în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale. 

 „Pentru a nu admite creșteri nejustificate ale prețurilor la medicamente, Agenția permanent a căutat soluții eficiente, orientate spre o mai mare transparență în lanțul de aprovizionare cu produse medicale. Astfel, am decis să ne consolidăm capacitățile instituționale, prin inițierea cooperării și schimbului de informații cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cu scopul de a conjuga eforturile în lupta contra acestui fenomen”, a declarat Eremei Priseajniuc.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.