Acasă Politic Șor, implicat în aducerea Focului Haric? Ce spune Mitropolia Moldovei

Șor, implicat în aducerea Focului Haric? Ce spune Mitropolia Moldovei

0

Printre pelerinii Mitropoliei Moldovei, care au plecat în Israel pentru a aduce Focul Haric, a fost observat și membrul Partidului Renaștere, afiliat fugarului Ilan Șor, Iuri Vitneanski.

Însuși Vitneanski a scris pe o rețea de socializare că „împreună cu Mitropolia Moldovei am plecat în pelerinaj” la Ierusalim, iar „rezultatul pelerinajului nostru va fi primirea Focului Sacru, după care îl vom aduce în Republica Moldova”. 

Solicitat de NewsMaker pentru o reacție, un reprezentant al Mitropoliei Moldovei a negat implicarea lui Șor în aducerea Focului Haric în Moldova. 

Liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, l-a observat în imaginile pelerinilor, care au plecat în Israel pentru a aduce Focul Haric, pe reprezentantul partidului apropiat lui Ilan Șor.

„Desigur că nu se putea fără elementele lui Ilan Șor. Proaspăt întors de la Moscova, vicepreședintele Partidului Renaștere, Iuri Vitneanski, gata s-a dus să ne aducă focul haric nouă păcătoșilor proeuropeni”, a scris Galbur pe o rețea de socializare.

Și însuși Vitneanski a vorbit pe rețelele sociale despre vizita sa la Ierusalim.

„Împreună cu Mitropolia Moldovei am plecat în pelerinaj la vechile locuri sfinte din Ierusalim. Dimineața începem cu o liturghie în Biserica Învierii Domnului. Rezultatul pelerinajului nostru va fi primirea Focului Sacru în Biserica Sfântului Mormânt, după care îl vom aduce în Republica Moldova, pentru ca fiecare credincios să poată atinge minunea, pentru ca lumina lui Dumnezeu să pătrundă în sufletele noastre și să alunge întunericul”, a scris Iuri Vitneanski pe o rețea de socializare.

NewsMaker a solicitat un comentariu de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei, pentru a afla dacă Șor este implicat în finanțarea livrării Focului Haric.

„Prima dată aud aceasta. Nu poate avea loc acest lucru”, a declarat pentru NewsMaker episcopul Ioan de Soroca, vicar al Mitropoliei Moldovei.

În luna aprilie, Mitropolia Moldovei a anunțat că va aduce Focul Haric la Chișinău și, totodată, organizează un pelerinaj în Israel, cu participarea Mitropolitului Vladimir, pentru a prelua Lumina Sfântă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.