Acasă Politic SONDAJ// Sandu ar acumula mai multe voturi decât Dodon în turul II...

SONDAJ// Sandu ar acumula mai multe voturi decât Dodon în turul II la prezidențiale

0

Președinta PAS, Maia Sandu, ar sta mai bine în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale decât Igor Dodon, în cazul unui scenariu care prevede o confruntare între cei doi, arată datele celui mai recent Barometru al Opiniei Publice (BOP).

Potrivit cercetării, Sandu ar acumula 33% din voturi într-o confruntare cu Dodon în turul II, față de 29% pentru actualul șef al statului. Totuși, peste 37% din participanții la sondaj nu au oferit un răspuns.

Sandu ar câștiga și o luptă cu Renato Usatîi. În același timp, Igor Dodon i-ar bate pe Renato Usatîi și Andrei Năstase, în timp ce președintele Platformei DA ar pierde indiferent cu cine s-ar duela.

Totuși, atunci când au fost întrebați cine cred că va câștiga scrutinul, cei mai mulți participanți la cercetare l-au nominalizat pe Igor Dodon.

Maia Sandu l-ar devansa pe Igor Dodon și la capitolul încredere în politicieni.

Autorii sondajului nu au prezentat și o distribuție a voturilor pentru turul I.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-23 iunie, pe un eșantion de 1200 de persoane, având o marjă de eroare de 2,9%.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.