Acasă Social Sondaj: Circa 48% dintre moldoveni susţin că s-au vaccinat anti-COVID

Sondaj: Circa 48% dintre moldoveni susţin că s-au vaccinat anti-COVID

0

Circa 48% din populaţia Republicii Moldova declară că s-a vaccinat anticovid, iar din totalul celor nevaccinaţi circa 13 la sută susţin că ar dori să se imunizeze însă cu un anumit tip de ser.

Datele au fost expuse în cadrul unui eveniment de prezentare a unei cercetări sociologice pe subiecte economice şi sociale realizat de către IDIS „Viitorul”, CBS-Research şi IPRE Bucureşti.

„Circa 4,2% din cetăţeni sunt cei care s-au vaccinat peste hotarele ţării, în România 1,8% şi în alte ţări 2,4%. 50% care nu s-au vaccinat i-am întrebat dacă intenţionează să se vaccineze, 69,4% nici nu intenţionează să se vaccineze, ceea ce ar însemna o treime din populaţie, 6,8% spun că intenţionează să se vaccineze cu oricare tip de vaccin, aproape 13% s-ar vaccina doar că cu un anuimit ser”, a menţionat reprezentatntul CBS-Research Vasile Cantaragi.

Studiul a fost realizat la nivel naţional, în perioada 4-15 decembrie, pe un eşantion de 1055 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3 %.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.