Acasă Social Solidari cu refugiații ucraineni. Mai multe branduri moldovenești au anunțat că oferă...

Solidari cu refugiații ucraineni. Mai multe branduri moldovenești au anunțat că oferă cazare gratuită pentru oamenii care fug de război

0

Mai multe branduri din Republica Moldova au anunțat în această seară că vor oferi cazare gratuită și hrană pentru refugiații ucraineni, unde, începând de astăzi, a început invazia rusă. Printre acestea se numără vinăriile Purcari, Castel Mimi sau Complexul de la Costești.

„Oamenii trebuie să rămână oameni și asta e mai presus de orice. Dragi prieteni din Ucraina, care ați fost nevoiți să vă părăsiți casele, din această seară vă așteptăm cu băuturi calde, gustări și Wi-Fi gratuit. Bine ați venit în Moldova. Păcat că în așa condiții!” scriu cei de la Castel Mimi.

Complexul Turistic Costești subsemnează apelul național la solidaritate, empatie și compasiune față de poporul ucrainean. Complexul nostru este pregătit să găzduiască familii de refugiați. În cazul în care cunoașteți persoane care au nevoie de ajutor, vă rugăm să-i redirecționați la numerele de telefon: 0 693 03 499; 0 691 38 559. În aceste vremuri dificile și nedrepte e nevoie mai mult ca oricând să gândim și să acționăm unanim!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Complexului Turistic Costești.

„Nu putem rămâne indiferenți față de tragedia vecinilor noștri. Mii dintre ei au trecut hotarul de la Criva la Palanca, pentru a ajunge în Moldova, fugind de urgia războiului. Pentru noi, cei din Moldova, e un test de compasiune și omenie. Toți cei care putem contribui – cu adăpost, o plăcintă caldă, un cuvânt de încurajare – trebuie să o facem. Noi, cei de la Purcari, ne-am asumat să găzduim în Ștefan Vodă cel puțin 20 de familii de refugiați, dar nu ne vom opri aici. Vă rugăm să îi direcționați pe cei care sunt în căutare de ajutor la +373 68353031. Vom face tot ce stă în puterile noastre. Astăzi, suntem cu toții ucraineni”, se arată în mesajul companiei.

Compania de telefonie mobilă Moldcell a anunțat că este alături de cetățenii moldoveni aflați acum în Ucraina și vor oferi gratuit 15 min + 15 SMS + 500 MB trafic internet în Roaming în Ucraina, valabili 5 zile din momentul alocării.

Concurenții de la Orange au anunțat și ei că începând cu 25 februarie, toţi clienţii Abonament pot beneficia de 30 minute gratuite în fiecare zi, pentru apeluri spre Ucraina. La fel, tariful pentru apelurile voce către Ucraina va fi redus cu 85% şi va fi de doar 1 leu pe minut, pentru toţi clienţii Orange.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.