Acasă Extern Soldații din Belarus, instruiți cum să se comporte pe timp de război

Soldații din Belarus, instruiți cum să se comporte pe timp de război

0

Armata din Belarus desfășoară noi exerciții. După ce se anunța că vor fi trimise trupe la hotarul ucrainean, Ministerul Apărării de la Minsk a dispus instruirea soldaților în caz de introducere a stării de război.

Oficial, acțiunile au loc în contextul unui plan stabilit și nu ar fi ceva nou pentru militari, conform publicației ruse Interfax, care face referire la oficiali militari subordonați regimului Lukașenko.

 Autoritățile din Belarus declară că asemenea exerciții au loc după ce se fac recrutările anuale.

„Se vor desfășura sesiuni consecutive de pregătire a tuturor categoriile de cadre militare, subdiviziuni, unități militare, formațiuni, organe militare de comandă și control”, informează responsabilii din Belarus.

Precizăm că, potrivit declarațiilor anterioare ale Kievului, Alexandr Lukașenko ar fi pregătit un aerodrom de la Gomel pentru a găzdui trupe ruse. De asemenea, ucrainenii susțineau că trupele din Belarus își testează capacitățile, ar fi încercat să creeze pontoane și să elimine bariere pe apele râului Neman.

De la începutul invaziei în Ucraina pe 24 februarie, trupele lui Putin au intrat în țara vecină inclusiv din Belarus. Totodată, de acolo au fost lansate și rachete, iar Lukașenko a dispus recent desfășurarea trupelor sale și verificarea capacităților militare, invocând pretinse pericole și exerciții NATO.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.