Acasă Justiţie Șoferul moldovean – presupus contrabandist de IQOS – eliberat din izolator și...

Șoferul moldovean – presupus contrabandist de IQOS – eliberat din izolator și transferat în arest la domiciliu

0

Şoferul camionului, reţinut acum trei zile la postul Vamal Giurgiuleşti pentru tentativă de contrabandă cu tutun în valoare de 1 milion 300 de mii de lei, a fost eliberat din izolator şi plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistratul Judecătoriei Chişinău, Sergiu Papuha, care a respins demersul procurorilor privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Nu se știe ce a stat la baza deciziei magistratului, în special dacă bănuitul și-a recunoscut vina sau nu.

Amintim că acesta deține cetățenia Republicii Moldova, are 36 de ani și a fost oprit la postul vamal Giurgiulești, unde au fost depistate și ridicate peste 38 mii de pachete de rezerve de tutun de model Heets – IQOS, în asortiment, cu timbre de acciz ce aparțin unui producător ucrainean.

A fost pus sub acuzare de tentativă de contrabandă care, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Dosarul este instrumentat de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale – pe scurt PCCOCS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.