Acasă Politic Slusari: Platon-Dodon-Plahotniuc-Șor blochează raportul comisiei laundromat

Slusari: Platon-Dodon-Plahotniuc-Șor blochează raportul comisiei laundromat

0

Reprezentanții lui Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor din Parlament s-ar fi coalizat în jurul controversatului afacerist Veaceslav Platon și blochează prezentarea raportului comisiei parlamentare de anchetă privind spălările de bani prin Federația Rusă, acuză vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Raportul Comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul Laundromat (spălare a 22 miliarde dolari) pe ultima suta de metri este blocat de grupările politico-criminale Platon-Dodon-Plahotniuc-Șor.
Patru deputați, care reprezintă PSRM, partidul Șor și ProMoldova, și care timp de 4 luni de activitate a Comisiei nu au avut nici o obiecție, acum nici raportul nu semnează și nici nu organizează audieri, care au solicitat.
Ребята поработали на славу. Слава очень доволен”, a comentat Slusari.

Cotidianul a prezentat luni, în exclusivitate, ultimei ședințe a comisiei parlamentare de anchetă privind spălătoria de bani rusească prin Republica Moldova. Din discuții se poate vedea cum socialistul Bogdan Țîrdea este cel mai insistent promotor al ideii audierii lui Veaceslav Platon.

„Noi nu putem finaliza lucrările Comisiei și a aduce anumite concluzii pe acest fenomen complex, în situația, în care, ne-au refuzat vreo douăsprezece instituții cu liderii lor în exercițiu la acea perioadă, ceea ce face raportul totalmente deplasat și incomplet, ba mai mult decât atît, avem astăzi un actor care este nemijlocit menționat în lucrările Comisiei, mă refer la dl.Platon, nu mai vreau să zic de dl.Usatîi, etc., dar mă refer la dl.Platon, dar dacă trebuie și dl.Usatîi, care sunt menționați în acest raport și pe care noi nu-i invităm”, a declarat Țîrdea în cadrul comisiei.

Țîrdea, care s-a arătat nemulțumit și de faptul că procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost pomenit în raport, a fost susținut în insistențele sale de a-l audia pe Platon de către colegul său de fracțiune, Alexandr Suhodolski.

După care a intervenit și deputatul Denis Ulanov, de la Partidul ȘOR: Susțin ideea ca dl.Platon să fie audiat.

După ce președinta comisiei, Inga Grigoriu, a continuat să se opună audierii lui Platon, în favoarea controversatului afacerist a intervenit și Vladimir Cebotari, de la Pro Moldova, considerat și astăzi unul dintre cei mai apropiați oameni ai oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc.

„Dna Președinte, colegi, eu trebuie să recunosc că, v-am scris și astăzi dimineață, m-a abordat azi dimineață și avocatul dlui Platon și am și scrisoare oficială, prin care mi se solicită să ridic acest subiect, nu știu care-i situația la alți colegi, eu trebuie să vă informez despre lucrul dat. Eu aș vrea să-l aud și pe dl.Renato Usatîi în această Comisie, chiar nu știm de statutul lui, aș vrea și pe dl.Platon și din curiozitate și nu doar, ridic acest subiect pentru că, așa decidem toți împreună, să nu fiu acuzat de părtinire, în favoarea sau în defavoarea actorilor respectivi”, a insistat și Cebotari.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.