Acasă Politic Slusari, despre Cariera de piatră din Micăuți: O sabotare la nivel de...

Slusari, despre Cariera de piatră din Micăuți: O sabotare la nivel de stat

0

Liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, vine cu o reacție la video cu acțiunile ilegale de la cariera de piatră de la Micăuți unde, deși există act de stopare a lucrărilor, continuă să se desfășoare extragerea pietrei. Parlamentarul este de părerea că în spatele acestor acțiuni s-ar afla Ion Perju, actualul ministru demisionar al Agriculturii și fostul consilier al lui Igor Dodon, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

„Cred că în spatele acestor fărădelegi stă ministrul Perju care evită orice contacte cu comisia noastră (Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile – nota red.).

Reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat ascund ochii la ședințe și de două săptămâni ne spun că există o procedură de sigilare a carierei, însă ei niciodată nu au aplicat-o. Totodată, vedem că Ministerul de Interne nu întreprinde nimic”, a declarat el pentru Deschide.MD.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în cazul de față se observă o „sabotare la nivel de stat”.

„Are loc exploatarea ilegală și obraznică a subsolului nostru care aparține poporului. Voi cere eliberarea din funcție a lui Perju.

Totuși, cel mai important este să oprim activitatea carierei. Nu voi spune cum anume o să facem acest lucru pentru că bandiții deja au trecut la activitate nocturnă”, a precizat deputatul.

Totodată, Slusari a declarat că reprezentanții Platformei DA au solicitat includerea acestui subiect pe agenda Consiliului Suprem de Securitate, ședința cărui a fost amânată pentru marți, 13 martie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.