Acasă Extern Slovacia se pregăteşte să primească pe teritoriul său militari NATO

Slovacia se pregăteşte să primească pe teritoriul său militari NATO

0

Slovacia, ţară vecină Ucrainei, se pregăteşte să organizeze în viitorul apropiat un vot în parlament pentru a autoriza primirea a circa 1.200 de militari ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pe teritoriul său, a informat AFP.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a declarat sâmbătă că trupe germane şi olandeze vor face parte din contingentul desfăşurat, precum şi un sistem de apărare aeriană Patriot. „Slovacia se simte ameninţată”, a declarat Nad, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.ro.

Însă această desfăşurare trebuie mai întâi să fie aprobată de guvern şi parlament. Problema trupelor străine este una controversată în Slovacia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a UE şi NATO.

Un responsabil al Ministerului Apărării a declarat luni sub acoperirea anonimatului că aprobarea de către guvern va avea loc „foarte curând”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, a declarat că trupe ale altor ţări ar putea fi de asemenea desfăşurate în Slovacia, precizând că „negocieri sunt în curs cu mai multe ţări”.

Slovacia a primit până acum peste 30.000 de refugiaţi din Ucraina, după ce Rusia şi-a început invazia joi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.