Acasă Social Situație extrem de gravă la Bălți: 37 din 50 de angajați ai...

Situație extrem de gravă la Bălți: 37 din 50 de angajați ai Primăriei testați, infectați cu COVID-19

0

Situație extrem de gravă în rândurile personalului Primăriei Bălți, acolo unde 37 din primii 50 de angajați testați la COVID-19 s-au dovedit a fi infectați, a anunțat primarul localității Renato Usatîi.

Testarea masivă în cadrul Primăriei Bălți a început de marți, după ce s-au depistat câteva cazuri pozitive, printre infectați numărându-se și unul dintre viceprimari.

„Dintre primii 50 de angajați ai Primăriei testați, 37 au fost depistați infectați. Vă dați seama ce se întâmplă? Acești oameni nu au simptome, dar sunt infectați. Este îngrozitor!”, a declarat Renato Usatîi.

El a mai spus că în următoarele zile urmează să fie testați și restul din aproximativ 250 de angajați ai Primăriei.

Potrivit lui Usatîi, această incidență a bolnavilor demonstrează că și „la nivel național situația este mult mai gravă decât ne-o prezintă autoritățile”.

„Acesta este rezultatul acestei guvernări iresponsabile. A faptului că nu a fost testată populația la timp. Că nu au deschis laboratoare de testare în mai multe orașe. Acum avem cea mai mare incidență a testelor pozitive din Europa”, a mai acuzat primarul de Bălți.

Orașul Bălți este astăzi al doilea cel mai activ focar din Republica Moldova, după Chișinău, cu un total de 761 de cazuri de infectare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.