Acasă Social Situația operatorilor internaționali de mărfuri pe teritoriul Ucrainei

Situația operatorilor internaționali de mărfuri pe teritoriul Ucrainei

0

La ziua de azi, 26 de TIR-uri au traversat punctul de trecere și se află pe teritoriul Republicii Moldova, anunță autoritățile guvernamentale din Moldova.

La moment, la punctul de trecere rutier Otaci – Mohyliv-Podilskyi se află aproximativ 17 TIR-uri, într-o zonă de parcare, iar la punctul de trecere rutier Tudora-Starokazacie se află 4 unități de transport rutier internațional de marfă (TIR).

În urma coordonării acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, reprezentanții autorităților vamale permit întoarcerea în țară a transportatorilor, cu unele excepții care necesită clarificări suplimentare la postul de control.

În vederea sporirii vitezei de procesare la punctul de trecere a frontierei Mohyliv-Podilskyi, la Vinnița s-a deplasat un reprezentant al Serviciului Vamal al Ucrainei pentru soluționarea situațiilor particulare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.