Acasă Social Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46.631 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de ieșire din țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 26.330 de cetățeni au revenit în R. Moldova, iar 20.301 de persoane au părăsit țara.

Din numărul celor reveniți în țară, 16.226 de cetățeni au traversat frontiera moldo-română, 5.490 treceri la frontiera cu Ucraina și 4.614 treceri a frontierei aeriene

De menționat că la trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 7.917 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4.614 traversări persoane;

PTF Sculeni – 3.082 traversări persoane;

PTF Cahul – 2.073 traversări persoane;

PTF Costești – 1.563 traversări persoane;

În perioada 02 – 08 august 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 1 345 de evenimente cu documentarea a 1.358 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 40 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– 12 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 1.291 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;

– un caz de trafic ilicit de bunuri;

– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 261 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol și 244 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 48 de cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.