Acasă Social Situația la frontieră: 27 de amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID

Situația la frontieră: 27 de amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID

0

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12.847 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de intrare în țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 5.463 de cetățeni au revenit în R. Moldova, iar 7.384 de persoane au părăsit țara.

Din numărul celor reveniți în țară, 3.058 de cetățeni au traversat frontiera moldo-română, 1.054 treceri la frontiera cu Ucraina și 1.351 treceri aeriene. 

Menționăm că nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1.884 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1.351 traversări persoane;

PTF Sculeni – 551 traversări persoane;

PTF Otaci – 238 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 221 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 5 persoane au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei;

– o încălcare a regulilor de folosire a vinietei;

– 27 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12.847 persoane și completate 971 fișe epidemiologice individuale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.