Acasă Justiţie Sistemul nu-și iartă victimele! Șeful Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc solicită anchetarea penală...

Sistemul nu-și iartă victimele! Șeful Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc solicită anchetarea penală a fostului judecător Mihai Murguleț

0

Șeful Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc, cere Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Procuratura Generală în vederea tragerii la răspundere penală a fostului judecător Mihai Murguleț. Afirmația îi aparține deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care a plasat pe pagina sa de facebook sesizarea adresată CSM.

În postarea sa de pe facebook, Litvinenco scrie că judecătorii care dau dovadă de curaj, sunt eliminați din sistem și hărțuiți de organele de drept.

Din păcate, am ajuns exact de unde am pornit. Judecătorii de tip ”comando” (care execută orbește ordinele venite de la politicieni) și cu grave probleme de integitate (cu averi nejustificate și decizii ilegale cu duiumul) se doresc a fi promovați, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție, pe când judecătorii care au scos la iveală fărădelegi ai magistraților corupți, sunt eliminați din sistem și hărțuiți de organele de drept.
Asta e ”reforma justiției” a la Igor Dodon – trebuie oprit totul ca să nu întrebe cineva de ”kuluiok”…

Vădit indignat de situația creată, deputatul declară că se apropie timpul în care vor trebui să răspundă pentru tot.

Între altele, dacă rămâneam la guvernare, eram deja în plin proces de curățare a justiției de magistrați corupți și incompetenți (prin evaluare externă realizată de judecători și procurori din afara țării). Și cei care au prins curaj grație faptului că Igor Dodon dorește o justiție loială lui și sunt acum foarte vocali aveau ”să dea cu subsemnatul”. Dar las că vine vremea când vor trebui să răspundă pentru tot. Și cu mult mai devreme decât cred ei… a concis Litvinenco.

Amintim că Judecătorul Mihai Murguleț a fot eliberat din sistem. Președintele Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia pe data de 11 mai 2020, iar informația a fost publicată în monitorul oficial.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii a respins solicitarea judecătorului Mihai Murguleț de a fi înaintat președintelui pentru numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.
Pentru transmiterea cererii lui Murguleț președintelui țării au votat patru membri, iar șapte – împotrivă.
CSM a motivat că sunt în derulare anchete disciplinare pe numele lui Murguleț.

Judecătorul a calificat decizia CSM drept una abuzivă și susține că asupra sa se fac presiuni, pentru că a intrat în conflict cu conducerea Judecătoriei Chișinău și a dezvăluit mai multe ilegalități care au loc în instanță.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.