Acasă Justiţie Sinteza CNA: Zeci de percheziții și sechestre de peste 14 milioane de...

Sinteza CNA: Zeci de percheziții și sechestre de peste 14 milioane de lei

0

Pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat 35 de percheziții la 30 de persoane într-o schemă de obținere ilegală a terenurilor din capitală. Un președinte al Întovărășirii Pomicole și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei Chișinău sunt cercetați de corupere pasivă și luare de mită în cadrul acestui dosar.

Totodată, potrivit CNA, alte percheziții au avut loc la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți, care este vizat într-un dosar de delapidare a bugetului instituției.

Actualmente, trei persoane sunt arestate în dosarele pornite de CNA. 

În perioada menționată, ofițerii de urmărire penală au pornit șapte cauze penale noi și 17 cauze penale au parvenit de la alte instituții.

CNA mai informează că Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a sechestrat bunuri în valoare de peste 14 milioane de lei săptămâna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Printre acestea se numără șase încăperi locative și opt nelocative, trei mijloace de transport și opt terenuri agricole.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.