Acasă Politic Siegfried Mureșan: R. Moldova a dovedit acum, mai clar decât oricând, că...

Siegfried Mureșan: R. Moldova a dovedit acum, mai clar decât oricând, că acționează în spirit european

0

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a venit cu mesaj în contextul în care Republica Moldova a primit mai mult de 30 000 de cetățeni din Ucraina. Acesta a menționat că țara noastră „a dovedit acum, mai clar decât oricând, că acționează în spirit european”.

În primele zile ale războiului din Ucraina Republica Moldova a primit mai mult de 30000 de oameni din Ucraina. Oameni care aveau nevoie de ajutor. A oferit apă, hrană și adăpost.
Republica Moldova a dovedit acum, mai clar decât oricând, că acționează în spirit european.
Uniunea Europeană trebuie să fie alături de Republica Moldova, să ajute Republica Moldova, să întărească legăturile cu Republica Moldova și să apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană.
Cetățenii Republicii Moldova merită acest lucru”, a scris Mureșan pe Facebook.


Între timp, Poliția de Frontieră informează despre prezența unui flux majorat și continuu în mai multe puncte de trecere a frontierei. La intrarea în Republica Moldova se mențin rânduri la PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, PTF Basarabeasca – Serpniovo, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Otaci-Moghilev-Podolsk, PTF Criva-Mamaliga.
La ora 08.00, Polițiștii de frontieră anunțau că în ultimele 12 ore, au consemnat 20 444 traversări persoane, dintre care un număr de 9 611 traversări la frontiera cu Ucraina și alte 10 576 la granița cu România.

Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 17 130, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 12 200.

Orele de vârf, în care s-a atestat un aflux de călători, au fost între 21:00 și 03:00.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.