Acasă Comunicate de presă SFS a încasat peste 26 miliarde de lei de la începutul anului...

SFS a încasat peste 26 miliarde de lei de la începutul anului 2021

0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că a încasat 26,4 miliarde de lei în primele 7 luni ale anului 2021. Încasările la bugetul public național au constituit 26,4 miliarde lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 3,8 miliarde lei sau cu 17% în raport cu perioada similară a anului precedent.

Potrivit unui comunicat, la bugetul de stat s-au încasat 11 miliarde lei, cu 1,7 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 3 miliarde lei, ceea ce reprezintă 22,6% față de perioada similară a anului precedent.

Mai mult, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada respectivă, s-au încasat 9,2 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliard lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

Totodată, o creștere se atestă și la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală unde s-au acumulat 3,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 412,5 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.