Acasă Social Serviciul Vamal simplifică procedura de import al ajutoarelor umanitare

Serviciul Vamal simplifică procedura de import al ajutoarelor umanitare

0

Serviciul Vamal simplifică procedura de import al ajutoarelor umanitare și nu solicită avizele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Astfel, pe perioada stării de urgență, Serviciul Vamal permite vămuirea la posturile vamale de frontieră a loturilor de ajutoare umanitare constituite din produse alimentare, medicamente și bunuri de primă necesitate, destinate pentru gestionarea fluxului migrațional.

Vămuirea loturilor de ajutoare umanitare menționate supra se efectuează în mod prioritar în baza avizului de calificare drept ajutor umanitar destinat pentru gestionarea fluxului migrațional, eliberat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Pentru informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri, ofițerii de informare ai Serviciului Vamal pot fi apelați 24/24 la numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.