Acasă Comunicate de presă Serviciul Vamal raportează încasări de peste 692 de milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 692 de milioane de lei

0

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 692,8 milioane de lei în perioada 26 aprilie – 2 mai, mai mult cu 9,8% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit informațiilor, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 10 milioane lei.

În perioada menționată, au fost perfectate 9.546 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 82.293 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

De asemenea, angajații Serviciului Vamal au fost constatate 45 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 190.000 de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 9,8 miliarde de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.