Acasă Anticipate 2021 Sergiu Litvinenco: „Lebedinschi de la CEC face tot posibilul pentru a bloca...

Sergiu Litvinenco: „Lebedinschi de la CEC face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare în străinătate”

0

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare în străinătate, în pofida hotărârii Curții de Apel Chișinău. Cel puțin asta susține membrul PAS, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia în cadrul consultărilor între CEC și Ministerul de Externe, Lebedinschi a adresat mai multe întrebări ce ar obstrucționa procedura de constituire a secțiilor de votare în străinătate.

În cadrul consultărilor cu Ministerul Afacerilor de Externe, i se spune tranșant – ministerul poate obține autorizările necesare pentru toate cele 190 de secții de votare de peste hotare propuse, precum și că există resursele financiare necesare. Pentru toate. Exact așa s-a făcut în toate scrutinele de până acum, inclusiv la alegerile prezidențiale. Lebedinschi, în schimb, caută nod în papură – ba că îi trebuie hârtie scrisă de la autoritățile statelor străine (scrisoare de la Merkel sau de la Biden de exemplu), ba că banii nu sunt de unde trebuie (probabil că vrea să fie din kuliok). Adică Lebedinschi face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare așa cum a decis Curtea de Apel Chișinău ieri”, a scris Litvinenco într-o postare pe rețele sociale.

Replica a venit după ce în cadrul consultărilor CEC-MAEIE, secretarul Comisiei a acuzat Ministerul de Externe că face declarații populiste atunci când spune că este gata să deschidă mai multe secții de vot peste hotare.

Pentru mine nici până acum nu este clar, dacă țara-gazdă ne permite să deschidem secții de votare sau nu. Ministerul face declarații populiste. Dacă solicitați mai multe secții de votare, e nevoie de formarea organelor electorale care se face cu 25 de zile înainte de alegeri, iar acest termen a expirat acum câteva zile”, a declarat el.

Precizăm că CA Chișinău a admis parțial plângerile depuse de mai mulți concurenți electorali privind constituirea secțiilor de votare în străinătate. Astfel, magistrații au anulat hotărârile CEC prin care au fost constituite 146 de secții de votare.

Astfel, magistrații au dispus că organul electoral urmează să deschidă cel puțin 191 de secții de votare, așa cum a propus anterior Ministerul de Externe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.