Acasă Extern Serbia: Sute de oameni, evacuați din cauza unei bombe NATO neexplodate

Serbia: Sute de oameni, evacuați din cauza unei bombe NATO neexplodate

0

Circa 1.300 de locuitori dintr-un cartier al oraşului Nis din sud-estul Serbiei au fost evacuaţi, duminică, după ce pe un şantier a fost găsită o bombă neexplodată de circa o tonă, cu o încărcătură de 430 kg de exploziv.

Conform ministerului de interne sârb, este vorba de un proiectil lansat de NATO în 1999. Un oficial din minister a precizat că bomba este transportată într-un loc sigur, în vederea detonării, scrie stirileprotv.ro.

La operaţiune asistă pompieri, poliţişti şi un echipaj medical.

NATO a bombardat Serbia timp de 78 de zile, în primăvara lui 1999, pentru a pune capăt represiunii regimului sârb condus de Slobodan Milosevic împotriva separatiştilor albanezi din Kosovo.

În 7 mai 1999, un bombardament al aviaţiei NATO a ucis circa 15 oameni într-o piaţă în aer liber din Nis. Operaţiunea a fost prezentată ulterior ca o „eroare”.

Nis, al cincilea oraş ca mărime din Serbia, a fost bombardat din nou după cinci zile; în 12 mai s-au lansat proiectile cu fragmentare, care au provocat moartea a 11 civili.

În total, conform unui raport din 2000 al organizaţiei pentru drepturile omului Human Rights Watch, loviturile NATO au ucis circa 500 de civili sârbi şi albanezi kosovari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.