Acasă Social Separatiștii vor misiune de pacificatori în dreapta Nistrului: Au trimis solicitare către...

Separatiștii vor misiune de pacificatori în dreapta Nistrului: Au trimis solicitare către CUC

0

Autoritățile separatiste de la Tiraspol vor misiune de pacificatori în dreapta Nistrului. Solicitarea a fost transmisă Comisiei Unificate de Control (CUC). Pretextul invocat este protejarea Centralei de la Dubăsari.

Transnistrenii vor ca postul să fie gestionat de comun cu militari moldoveni, ruși și transnistreni. Reprezentantul Tiraspolului a invocat aspectul de securitate regională, justificând solicitarea prin motive de securitate pentru Moldova, Transnistria și Ucraina, scrie realitatea.md.

„În stânga Nistrului avem așa post. Prin decizia din 2006, decizia a fost luată, dar din motive obiective și subiective, misiunea nu s-a instituit. (…) Înțelegem bine că pentru a evita accesul personalelor neautorizate la Centrala de la Dubăsari, postul ar fi binevenit”, a declarat reprezentantul Tiraspolului, Oleg Beleakov.

Într-un comunicat emis astăzi de Biroul politici pentru reintegrare, după ședința CUC, autoritatea informează că la întrunire s-a discutat despre posturile ilegale instalate de Tiraspol în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

„Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția că Forțele Mixte de Menținere a Păcii nu necesită structuri suplimentare pentru asigurarea păcii în Zona de Securitate, a adus argumente potrivit cărora posturile în discuție sunt instalate în mod abuziv și a cerut eliminarea acestora. Exponenții Tiraspolului din Comisie s-au opus luării unei decizii pe acest subiect”, comunică Biroul politici de reintegrare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.