Acasă Social Șeful OMS în Moldova: „Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca...

Șeful OMS în Moldova: „Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca 20% din populația Republicii Moldova”

0

Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca 20% din populația Republicii Moldova. Cel puțin asta a declarat șeful OMS în Moldova, la întrevederea cu prim-ministrul Ion Chicu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în țara noastră și Igor Pokanevyc. Întâlnirea a avut loc pentru a face un schimb de opinii privind acțiunile recomandate cu scopul de a diminua evoluția numărului de cazuri de infecție cu Covid-19. La întrunire a fost prezentă și Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Moldova a declarat că în câteva săptămâni va dispune de informații concrete la acest capitol, iar la moment se examinează lista producătorilor de vaccinuri. Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca 20% din populația Republicii Moldova.

„Avem nevoie de un plan de comunicare și informare a societății privind aspectele importante pe care trebuie să le cunoască privind vaccinarea anti-Covid. Vom avea nevoie de suportul OMS la acest capitol”, a spus Ion Chicu.

Simon Springett și Igor Pokanevych au asigurat că ONU și OMS vor continua să sprijine eforturile Republicii Moldova în combaterea situației pandemice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.