Acasă Social Șeful Moldovagaz: Volumul gazelor consumate de moldoveni a scăzut față de 2023

Șeful Moldovagaz: Volumul gazelor consumate de moldoveni a scăzut față de 2023

0

Volumul consumului de gaze naturale în luna aprilie a acestui an a fost de 29,4 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 35,7% mai mic decât în aceeași perioadă a anului 2023. În același timp, față de martie 2024, această cifră a scăzut cu 72,1 milioane de metri cubi, sau 71%. Anunțul a fost făcut de șeful companiei Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui Vadim Ceban, consumatorii casnici, la data de 30 aprilie 2024, au rambursat 95,8% din sumele facturate pentru consumul din 2024, în scădere cu 0,8 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cât despre consumatorii noncasnici, ponderea plăților a ajuns la 97,5%, ceea ce este cu 2 puncte procentuale mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Pentru întreprinderile din sectorul energiei termice și electrice din țară, nivelul de plată a fost de 100%, ceea ce este cu 17,7 puncte procentuale mai mare decât în aprilie 2023.

„În perioada de raportare au fost deconectate de la rețea 810 puncte de consum, ai căror proprietari datorau furnizorului 13,7 milioane lei. Totodată, 381 de consumatori au fost transferați la plată în avans din cauza furnizării suspendate anterior pentru neachitarea la timp a costului gazelor naturale consumate”, notează Vadim Ceban. 

Potrivit SA „Moldovagaz”, nivelul de plată a gazelor naturale consumate la 30 aprilie 2024 acoperă 97,7% din volumul de aprovizionare și se ridică la 5,325 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 20,9% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut din cauza modificării semnificative a tarifelor în această perioadă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.