Acasă Social Șeful Moldovagaz: Tariful la gaz ar putea ajunge până la 21 de...

Șeful Moldovagaz: Tariful la gaz ar putea ajunge până la 21 de lei

1

Tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește până la 21 de lei pentru un metru cub. Despre aceasta a anunțat, vineri seara, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui Ceban, Moldovagaz a propus ANRE ca să fie implementat un tarif bianual la gazul natural pentru consumatori, pentru perioada rece a anului și pentru sezonul cald.

”În situația actuală, tariful trebuie să fie cu mult mai mare decât este în prezent. Acum tariful este calculat din prețul de achiziție de 620 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze.

(…) În aprilie-mai prețul de achiziție a trecut de 1100 de dolari. Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului.

(…) Acum, dacă e să acționăm conform legii și a deciziilor CSE, noi trebuie să cerem creșterea tarifului.

Propunem un tarif bianual, de vară – iarnă, ca să atenuăm din presiunea asupra consumatorului.

De exemplu, dacă acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub. La 1 octombrie, când începe sezonul de încălzire, să ne întoarcem la tariful de 15-16 lei. Aceasta este propunerea noastră.

Altă ieșire decât să majoreze tariful, compania nu are, ori să primim o subvenție de la stat”, a declarat Ceban la un post privat de televiziune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.