Acasă Social Șeful Moldovagaz, despre tariful de 23 de lei: Nu acoperă prețul de...

Șeful Moldovagaz, despre tariful de 23 de lei: Nu acoperă prețul de achiziție

0

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție după ce ANRE a mărit tariful la gaz pentru consumatorii casnici la 23 de lei. Într-o postare pe o rețea de socializare, Ceban menționează că tariful stabilit de ANRE nu acoperă nici prețul de achiziție, nici costurile de transport, furnizare și distribuție a gazelor naturale.

„Noile tarife aprobate vor duce la acumularea în continuare a abaterilor de tarif, care la finele acestui an pot depăși 3,9 miliarde de lei și pot afecta negativ funcționalitatea întreprinderii. 
Potrivit proiectului ANRE, se propune includerea prețului de achiziție în valoare de 899,08 dolari SUA la mia de metri cubi în tariful reglementat, în timp ce în luna august este de 1.458,92 dolari SUA la mia de metri cubi”, a explicat Ceban.

Totodată, Vadim Ceban a subliniat că SA „Moldovagaz” va respecta recenta decizie a autorităţii naţionale de reglementare privind preţurile la gazele naturale, însă cifrele anunțate pun sub semnul întrebării îndeplinirea obligaţiilor contractuale financiare faţă de CSP „Gazprom”. 

De asemenea, Ceban anunță că Moldovagaz a transmis o cerere către Gazprom cu rugămintea de amânare a plății în luna august, iar Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență i-a fost trimisă o scrisoare de amânare a plății TVA la gazele naturale pentru perioada aprilie-august inclusiv. 

„O altă propunere a SA „Moldovagaz” este introducerea de plăți în avans de la întreprinderile din sectorul energiei termice și electrice și/sau transferul în luna august a unei datorii istorice pentru gazele naturale consumate de acestea în valoare de 660 milioane lei”, a mai scris acesta.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.