Acasă Politic Șeful MAEIE: Moldova nu se aliniază sancțiunilor impuse împotriva Rusiei

Șeful MAEIE: Moldova nu se aliniază sancțiunilor impuse împotriva Rusiei

0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu susține că Republica Moldova deocamdată nu se aliniază sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. Declarațiile au fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Deja din 2014, după anexarea ilegală a Crimeei, s-a luat decizia de a nu alinia Republica Moldova la sancțiunile europene sau americane introduse contra Federației Ruse și la această etapă noi reieșim din menținerea acestei linii” a început declarația Nicu Popescu.

Indiferent de limbajul folosit față de Federația Rusă, nici un guvern din 2014 nu a luat acțiuni serioase de aliniere la sancțiunile europene.

Motivele sunt multiple, inclusiv faptul că societatea noastră, economia noastră, sistemul nostru energetic sunt prea vulnerabile pentru a angrena Republica Moldova în astfel de poziționări, care implică costuri”, a concluzionat șeful MAEIE.

Mai multe țări din întreaga lume au anunțat că impun o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, după ce aceasta a invadat teritoriul Ucrainei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.