Acasă Social Șeful ANSP: Piscinele, chiar și cele în aer liber, cu risc de...

Șeful ANSP: Piscinele, chiar și cele în aer liber, cu risc de infectare

0

„Pentru noi hotarele în Israel sunt închise, în Grecia sunt închise, conaţionalii noştri pe plajele din România nu pot merge pentru că plajele sunt închise şi personalul trebuie să se plaseze 14 zile în carantină, după aceea să meargă pe plajă”.

„Acelaşi lucru se întâmplă în Ucraina şi multe alte ţări din regiune”, a declarat şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, întrebat ce comportament ar trebui să adopte turiștii care aleg să meargă pe litoral.

În cadrul unei conferințe de presă, şeful ANSP a menţionat că, deși hotarele încă rămân închise, „omu-i dornic să meargă la mare, la soare”.

,,Deschiderea hotarelor şi înregistrarea cazurilor de import este un argument de a păstra în continuare autoizolarea pe parcursul a 14 zile la revenirea în ţară”, a spus Nicolae Furtună, citat de IPN.

Cât privește piscinele, chiar și cele în aer liber, „acolo sunt garderobe, un loc critic, cu risc de contractare a infecţiei”, a precizat Nicolae Furtună.

ipn.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.