Acasă Justiţie Ședința de judecată în dosarul lui Țuțu-amânată. Vezi care este motivul

Ședința de judecată în dosarul lui Țuțu-amânată. Vezi care este motivul

0

Ședința de judecată în dosarul fostului deputat democrat Constantin Țuțu, programată la Judecătoria Chișinuă, a fost amânată. Examinarea a fost amânată întrucât la ședință nu s-au prezentat mai mulți participanți, printre care și Țuțu.

Conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor, examinarea a fost amânată pentru data de 26 iunie întrucât „la ședința de judecată participanții nu s-au prezentat din motiv că mai mulți colaboratori ai Procuraturii Anticorupție sunt infectați cu COVID-19”.

Amintim că cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu a fost transmisă la 11 mai în judecată pentru două capete de acuzare. Este vorba despre trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20.000 de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – îmbogățire ilicită, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În prezent, ex-deputatul este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.