Acasă Politic Schimb de replici între Guțul și Galbur: Depunem plângere la Procuratură

Schimb de replici între Guțul și Galbur: Depunem plângere la Procuratură

0

Evghenia Guţul s-a supărat pe un mesaj publicat de Dragoş Galbur pe reţelele de socializare şi anunţă că se va plânge la Procuratură. Guvernatoarea Găgăuziei consideră că liderul Partidului Naţional Moldovenesc a îndemnat la „înlăturarea fizică a opoziției”.

Mai exact, Galbur a criticat pe rețelele de socializare reuniunea partidelor apropiate de Ilan Șor, desfășurată la Moscova, scrie realitatea.md.

„Ca de fiecare dată, la întoarcerea în Chișinău, nimeni nu va păți nimic și SIS-ul nu va împacheta pe nimeni pentru trădare de patrie, cum nu a făcut-o vreodată. Din câte am înțeles, Rusia a alocat 250 milioane de dolari SUA pentru prima fază de acaparare a puterii din Republica Moldova în 2024. Păcat că avem așa o conducere slabă în asemenea vremuri tulburi. Cu oligarhii fugari și cu slugile Rusiei la Chișinău trebuie de procedat exact cum a procedat Israelul cu organizatorii masacrului de la Olimpiada din Munchen, din 1972. Altă soluție nu văd”, a scris Galbur pe rețelele de socializare.

Drept replică, Evghenia Guțul a declarat că nimeni nu trebuie să justifice violența față de cetățeni și că, în opinia sa, acest principiu reprezintă temelia statului de drept.

„Asemenea îndemnuri sunt crimă și pentru ele se prevede răspundere penală. Conducerea țării trebuie să condamne aceste declarații public. Depunem plângere la Procuratură. Sperăm că dosarul va fi anchetat corespunzător”, a răspuns Guțul.

Mesajul bașcanului Găgăuziei a fost preluat rapid de către publicațiile pro-ruse, canalele de Telegram asociate cu Ilan Șor și reprezentanții fostului partid Șor, declarat neconstituțional.

„Abia aștept citația la Procuratură”, a reacționat ulterior pe rețelele de socializare Galbur.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.